8 Februari 2004, Storm!!!

De dag begint vrij aardig, het waait wel een beetje, maar het is droog. Einde van de dag zou het slechter worden, maar tot die tijd kunnen we nog een hoop doen.
Het werd als eerste een volgend deel van de goot wegslopen. Aangezien op dit deel ook een schoorsteen had gestaan, ging ik er een beetje vanuit dat hier het metselwerk ook zeer slecht zou zijn. Maar wat schetste onze verbazing, de stenen zaten nog stevig genoeg in het cement om ze daar te laten zitten.
Ondertussen prepareerde we alvast de muurplaat. Aangezien we deze deels ook in de menie moesten zetten, moest deze toch nog even drogen. Omdat we nu toch even wachttijd hadden, gingen we de eerder geplaatste ligger rechtzetten. Het bleek namelijk dat deze een hoogteverschil had van ongeveer 3 centimeter, en aangezien we er nu nog goed bij konden, was dit nu relatief eenvoudig te corrigeren. Ondertussen was m'n pa vrolijk verder gegaan met het plaatsen van de rest van de betonnetten, en dat begon er al heel solide uit te zien.
En toen brak het mindere deel van de dag los. Halverwege de middag sloeg het weer om, en niet zo een beetje ook. Alles moest dus weer dicht, en dicht genoeg om de rest van de week te overleven. Dus naast al het zeil en ander waterwerend materiaal aan de buitenkant, moest er aan de binnenkant ook de nodige verstevigingen bijkomen. Aangezien we (als we terplaatste zijn) de ramen en deuren open hebben, sneuvelde 2 ruiten. Dus dat werd ook maar even provisorisch repareren met oude vloerdelen. Het ziet er niet zo fraai uit, maar daar komt tzt toch nieuw spul in. Helemaal doorweekt kwamen even later de 2 reperateurs van de stelling af. Tijd voor koffie dus.
Het weer leek niet echt bij te trekken, dus er bleef alleen nog maar binnewerk over (in zo ver dat er nog iets van de dag over was). Nudat de meeste betonnetten tegen de achtergevel zaten, wilde we graag weten hoe de raaplaag er zich tegen houdt. Dus deden we een proefstuk in blubberen. Het was vrij aardig te doen, maar je moet het eigenlijk wel met z'n drie-en doen (1 cement aanmaken, en 2 aanblubberen). Dus nu is het een weekje wachten, en zien hoe het er dan uitziet. Wat we overigens wel al zagen, is dat we de laag waarschijnlijk in 2 of 3 keer moeten aanbrengen. Het proefstukje ziet er goed uit, nu maar wachten, en lekker naar een warme douche.