8 November 2003, Gootje slopen, slotje zetten

Deze keer hebben we alleen in het weekend wat te doen gehad. Dus deze keer geen electra,water,containers,enz. waarvoor ik door de weeks aanwezig hoefde te zijn. Ik had de mannen ff alleen gelaten zodat ik nog even snel wat spullen kon halen en omwisselen. Aangezien ik die ochtend nergens m'n nummerplaat kon vinden voor de aanhanger, vroeg ik voor de zekerheid nog even na bij de bouwmarkt of hun 'm toevallig hadden gevonden (aangezien ik het vorige weekend een grotere kar had gehuurt bij hun). Hun hadden nx gezien, maar misschien zattie nog op 'n kar. En idd daar wastie. Dus nu maar hopen dat door de weeks niemand met die kar met 150 door rood binnen de bebouwde kom is gegaan. Anders kon de verbouwing wel eens iets duurder uitvallen.
Toen ik terugkwam hadden de mannen de caravan al in gebruik genomen. De electra erin deed het, dus ff tijd om een bakkie te doen. De ruimte rond de tafel is voldoende voor 6 personen, dus ik kan nog eens iemand uitnodigen :). Na de lunch ging de electricien (maat van me) aan het werk in de garage, zodat we daar licht en electra hadden. Dan zou deze ruimte een werkplaats worden geduurdende de verbouwing. M'n pa zou zich ondertussen bezighouden met de dakgoot van de keuken, aangezien deze er niet goed uitzag wordt deze vervangen. Hier zullen pvc gooten aankomen, met een plaatwerk/bekisting er om heen. Zelf ging ik me bezighouden met de achterdeur. Aangezien we hier geen sleutel van hadden, en de schanieren er niet uit wilden, ging de slijptol erdoor. Na even lekker aanbeunen zat er een nieuw slot in. De deur zelf gaat nog wel vervangen worden, maar we vinden het wel prettig als we niet iedere keer hoeven om te lopen als we naar de tuin willen :)
Aangezien de goot hier en daar redelijk rot is, besluiten we 'm eerst een weekje te laten drogen. Dit doen we door plasticzijl er over te leggen, zodat wel de wind er onderdoor kan, maar het eventuele water zo veel mogenlijk langs de muur ipv in de muur stroomt. Aangezien het helaas al weer vroeg donker begint te worden, beginnen we rond 17:30 met opruimen. Toch weer een paar mooie dingen bereikt.