4 Januari 2004, Exit 1 schoorsteen

Terwijl het gisteren mooi stralend weer, was het vandaag redelijk dreigend, maar we zijn niet van suiker dus we proberen het maar. Decimeter voor decimeter wordt de schoorsteen kleiner, en m'n pa en ik wisselen regelmatig voor het gebruik van de kangoo, want je trilt helemaal uitelkaar.
Toen er nog ongeveer een 1/2 meter aan schoorsteen over was, waren we onderaan de cementbuis, en zagen we oook waar hij was gescheurt. Namelijk bij de ankers in de schoorsteen waar de buis op ruste. Sterker nog we konden de hele bovenkant van de schoorsteen heen en weer bewegen, alleen het groote gewicht van de schoorsteen hield hem op zijn plek. Maar het positieve was, dat de schoorsteen vanaf nu enkelsteens was. Oftewel het slopen ging nu ineens van lage giering in z'n een, naar de vijfde versnelling. Al snel was de rest ook weg, en konden we het gat dichtmaken wat we hadden gecreeert. Dit deden we door er een houten plaat over te monteren, en zoveel mogelijk af te dekken met de dakpannen.
Aan het einde van dit dagje slopen was er ook een klein somber resultaat, de kangoo was helemaal uit elkaar getrilt. En aangezien we d'r nog garantie op hadden, gaat deze dus mooi direct terug de volgende dag. Dus we zien wel hoe het gaat aflopen met de sloper. Wordt vervolgt.