31 Januari 2004, Weinig actie

Ook voor dit weekend was er slecht weer voorspelt. Maar we dachten, als het weer dan even slecht is als vorig weekend, dan zit het wel snor. Maar helaas, deze keer hadden de weermannen en vrouwen het wel bij het rechte eind. Het was af en toe wel even droog, maar over het algemeen was het helemaal niks. Wat dus voor ons inhield, dat we niet veel konden doen. We wilden namelijk verder gaan met het dak vernieuwen.
Al met al werd het een dak van kleine klusjes. We hadden de achtermuur aan de binnenzijde aangebrand. Wat zoveel wilt zeggen als een paar handjes cement en zand in een groote emmer water. En dit met een borstel op de muur aanbrengen. Hierdoor krijgt de muur een goede onderlaag waarmee we kunnen werken later.
Wat ik ook wilde weten is hoe het zat met mijn keukenvoer. Hierin wil ik namelijk vloerverwarming maken, maar hiervoor heb je wel een goede ondervloer nodig. Dus dat was ff de kangoo erin zetten. Door deze vloer ging ik zo heen, ik maakte een gat van circa 25 bij 25 cm. Want ik wat wel benieuwd naar wat voor bewapening er was gebruikt. Maar wat schetste onze verbazing, er zat helemaal geen betonnet in. Sterker nog, er was niet eens beton gebruikt, maar cement (met een 1 op 5 verhouding vermoeden we) welke op het zand ligt. m.a.w. dit is niet echt een ondervloer waarmee we wat kunnen. Hierdoor wist ik dat we er een nieuwe vloer in moesten gooien, en de oude eruit slopen (t.z.t. en meteen goed uiteraard).
Deze dag zou ook een voeger langskomen. Mijn voegen van de buitenmuur zijn namelijk zeer verzand. Nou kan je dit klusje wel zelf doen, maar de buitenkant van je huis is toch je aangezicht, en dit wil je toch graag goed op orde hebben. Rond het middag uur kwam hij voor een idee te krijgen van de klus. Hij gaf een goede prijs, en zou ergens in mei kunnen beginnen (afhankelijk van de plannen e.d.). Dus ik laat er nog heel even m'n gedachten over gaan. Maar niet te lang, want we kunnen pas aan de binnenmuren beginnen als de buitenmuren klaar zijn. Mijn muren slaan namelijk door, en na het voegen worden de muren geimpregneert, en daardoor waterwerend. Hierna kan ik pas mijn huis drogen, en daarna voorzet muren met isolatie plaatsen.
Ondanks het weer, ging ik met m'n maat toch nog even wat reparaties plegen. De storm had namelijk diverse zeilen gehavend, en er zou nog een zwaardere storm komen. Niet al te laat gingen we toch maar weer terug, want veel meer konden we niet doen. Aangezien er voor morgen eenzelfde weersvoorspelling stond, sprak ik met m'n maat af dat we 'm zouden bellen als we 'm toch nog konden gebruiken. Want een beetje duimen draaien kan je ook thuis, en we hadden nog geen andere spullen om binnen meer te kunnen doen.