28 December 2003, Exit 1 keuken

Wat de planning was, was dat het team aan slopers het plafond van de keuken en de balken zouden verwijderen, en dat ik met m'n pa de schoorstenen op het dak zouden verwijderen. We hebben namelijk de balken in de keuken nodig voor o.a. de muurplaten, en de schoorstenen zijn momenteel zo lek als een mandje. Alleen zoals met alle plannen, de praktijk werkt anders.
Het regende namelijk, nou zijn we niet van suiker, maar als het regent moet je niet op 4m hoge steiger zitten. Maar het sloop team keek al erg verlekkert naar het sloopgereedschap, en konden de verleiding al niet weerstaan. Eerst zouden ze de keukenkastjes weghalen (aangezien we deze mooi kunnen hergebruiken, in de garage b.v.), waarna de rest eruit ging. Ondertussen legde ik met m'n pa en 'n maat van me een nieuw zeil op het dak van de garage. Er lag eerst een grondzeil op, alleen deze was niet waterwerend genoeg, waardoor mijn garage meer op een druipsteengrot begon te lijken. We hadden hiervoor 0,1mm landbouwplastik gehaalt, welke we zouden verzwaren met stenen. Uiteraard regende het pijpenstelen, en waren we tot op onze naad vochtig, maar het zat er in iig op. Nu is het wachten totdat alles droog is, en hopen dat met de volgende regenbui alles wel goed droog blijft. Ondertussen waren alle keukenkastjes eruit, en waren ze al begonnen met het plafond. Ik had ze speciaal geen koffie gegeven, want dat performen ze het beste met slopen. Echter je moet ze wel op tijd hun doping geven anders slopen ze te veel. Nog net op tijd was de koffie klaar, en was 't tijd voor wat lunch.
Na de lunch was het tijd om eens te kijken wat er allemaal gesloopt was. Wat ons toch al snel opviel, is dat het handiger is om eerst het bestaande spant te vervangen voordat we alle balken eruit haalden. Maar dat wilde niet zeggen dat we klaar waren. Er was nog een boiler welke verwijdert moest worden. Loskrijgen was geen probleem, alleen toen moest die ook nog naar beneden. Nu konden we wel moeilijk doen met die zware boiler, maar de beste manier was "VAN ONDEREN!!!". m.a.w. met een beetje hulp van newton (zwaartekracht). De boiler bleef goed bij elkaar, waardoor het afvoeren ook nog te doen was. Ondertussen was ook nog bezoek gekomen, welke zich verbaasde over onze methoden en personen. En niet veel later kwam er nog meer bezoek welke weer eens wilde weten hoe ver we waren. De rest van de dag was meer rondleiding en gekeuvel. Maar de keuken was er uit, dus mocht het volgende weekend weer slecht weer zijn, dan kunnen we iig binnen ook verder. Al met al dus weer een vruchtbaar weekend. Op naar het volgend weekend in een vers jaar.