26 Oktober 2003, Tuin/Caravan

Origineel was het de planning om al het tuinafval door een hout-hakselaar te halen. Echter steld de buur van de hakselaar voor om alles maar gewoon naar de millieu-straat te brengen. Daarom binden we alle takken in bundel bij elkaar zodat het vervoer (het volgende weekend) makelijk kan verlopen. Teven maken we de achtertuin vrij, zodat de caravan daar voorlopig gestalled kan zijn. Ondertussen tegelt m'n pa alle opgehaalde tegels de grond in. En ondanks dat het veel tegels leken, hebben we nog steeds te weinig. Dus dat laatste stukje komt dan later wel. Na veel zweten en ploeteren, hebben we de tegelvloer onder de biomassa bereikt.
Nu komt het spannenste deel van het weekend, past de caravan tussen de schuur en de garage naar achteren. We hadden opgemeten dat de caravan 2 meter breed wat de dat de doorgang 2.17 breed was. dit zou dus theoretisch moeten passen. Echter moet de caravan er iets schuin door. Wat dus inhield dat de vensterbank van het schuurtje er aan moest geloven. Na de caravan in de tuin gedraait te hebben om z'n eigen as, probeerde we 'm er tussen te manuvreren. Uiteindelijk werd dit toch nog een klus waar de firma Mamoet iets van kan leren, Want we hadden links er rechts c.a. 1 milimeter ruimte. En aangezien mijn tuin iets afloopt moet je dit gevaarte ook voldoende tegenhouden, ander hebben de buren achter me een tuinhuisje er bij. Na een aantal keer heen en weer steken staan ie op z'n plek. Mocht de caravan ooit weg moeten, dan doen we dat wel als het schuurte weg is. (wordt op termijn, later in de verbouwing, weggehaalt en vervangen)
Nog even alles snel opruimen, en het is weer tijd om naar huis te gaan, want het wordt steeds vroeger donker. En vanaf deze dag ineens een uur sneller (wintertijd). Volgende week verwacht ik weer met meer man aan de gang te gaan. Niet dat dit weekend overigens minder spectaculair was :)

update:
Halverwege de dag kwamen 2 oudere dames langs. Zij bleken vroeger in m'n huis te hebben gewoond (als kind). En waarschijnlijk hadden ze nog ergens fotos waat het huis op stond. Wat ze ook vertelde is dat er tussen de voor en achter kamer een kleine tussenkamer was. Ook schenen er vroeger ook versierde gestucte plafonds in gezeten te hebben. Echter zijn deze waarschijnlijk weggehaalt, toen er een verlaagd plafond in werd gezet :((. Wat ook grappig was, is dat aan de achterzijde openslaande deuren hebben gezeten, en dat is best leuk want iets dergelijks wilde ik er ook in hebben. Zo zie je maar, stukje bij beetje komt je steeds meer te weten.