25 Oktober 2003, Iets anders dan geplanned

Op de woensdag voor dit weekend zou de electra worden aangesloten. Ergens rond 8:00 s ochtends staat er al een busje van Essent voor de deur. Aangezien het weekend ervoor de stoppenkast al netjes was ingebouwd verwachte ik geen problemen. Het was overigens toen wel erg koud, maar helaas. Het bleek al snel dat de stoppenkast iets te laag zat en dat de meter niet tussen het aansluitpunt en de stoppenkast past. De man van Essent belt nog ff wat de kosten zijn voor het verplaatsen van de stroom, dit komt uit op circa 600 euri. of te wel, de stoppenkast gaat iets omhoog. De beste man had een accutol bij zich, dus niet veel later hadden we voldoende ruimte. Tijdens wat gekeuvel over koetjes en kalfjes, word de meter aangesloten. Ongeveer uurtje later zitten alle onderdelen in, en ziet het er naar uit dat alles het doet. Eindelijk heb ik het eerste deel van m'n basis behoeftes tijdens de verbouwing, STROOM!!!

Voordat we afreisden naar Ossendrecht, gingen we eerst ff langs 'n maat van me om stoeptegel op te halen. Het vorige weekend bleek namelijk dat we nog een stukje te kort kwamen. Met 'n volle kar gaan we richting Ossendrecht. Deze keer niet met zo'n grote bezetting als de vorige keer. (ik/pa/maat). We wilde dit weekend nog ff rustig wat orde op zaken stellen eerst. Ik zet m'n prive-electricien aan de stoppenkast, om deze weer op orde te krijgen na de verplaats actie, terwijl dat ik met m'n pa belgie in duik om "even" een gasfles te vullen. (ik had namelijk een gas-blower, om de boel warm te krijgen). Echter pakt dit ff iets anders uit. Het is vrij druk in belgie, en tegen 4-en komen we pas terug. Maar, met een volle gasfles. D'r scheen alleen tegenwordig een nieuw systeem te zijn voor gasflessen (binnendraad versus buitendraad). Dus we hopen dat we alles een beetje aan elkaar kunnen "beunen". Want 't voelt alof we een belgisch systeem mogen koppelen aan een nederlands systeem :).
Na een lekker middag maal, wordt de keuken voor zien van "tijdelijke" verlichting, doen we nog een paar voorbereidende klussen voor de volgende dag. Helaas deze dag geen tijd gehad om foto's te maken, dus dat moeten we de volgende dag maar ff goedmaken.