24 April 2004, Afmaken van de goot

Ik geef toe, de site is niet echt goed onderhouden geweest de laatste tijd. (ehm understatement :)
Maar dit had 'n paar redenen, waaronder drukte op werk e.d. Maar goed, nu zal ik proberen de boel meer up to date te houden. Want er gebeurt 'n hoop de laatste tijd. Dus laten we snel maar beginnen.
Het laatste deel van het dak was vorig weekend op orde gebracht, dus we konden er nu ook een goot op zetten. Aangezien deze muur wel afloopt naar de kant waar we de afvoer willen hebben, is het alleen een kwestie van e goot recht monteren. Dus eerst was het alles lekker dik in de menie zetten. Ondertussen zorgde mijn medebouwvakker er voor dat de ondergrond mooi vlak was. Sommige delen van de muurplaten hadden iets torsie erin zitten waardoor stukke omhoog staken, en als je hier direct je dakleer op zet dat kan 't gaan scheuren. Dus met wat kunst en vliegwerk is de ondergrond mooi vlak. terweil dat de menie droogde, was het mooi tijd voor 'n bakkie pleur.
De menie was nu droog genoeg om verder te gaan, en was het dus het dakleer erop timmeren. En een uurtje later zag deze er ook weer strak uit. Nu was het tijd voor de goot te monteren. En terwijl m'n collega stevig aan het high worden was van de PVC-lijm, kon ik de beugels en de blokjes voor de beugels prefeben. De goot was nu gelijmt, en de blokjes en beugels klaar, dus konden we alles gaan stellen. Vanaf de afvoer naar voren werken, en blijven zorgen dat alijd de goot iets afloopt. Aan het einde van de middag was het dan toch zover, de goot was af. En niets is natuurlijk af wanneer het niet een mooie vuurdoop heeft gehad, dus dat werd een groote emmer water. En waarrempel, al het water stroomde de juiste kant op, en we zagen geen lekken.
Een mooi resultaat om deze dag mee af te sluiten zou ik zo zeggen.