22 Februari 2004, Verder met de goot & De hulptroepen zijn geariveert

Inderdaad we hebben hulp gekregen op de zondag. M'n ma is meegekomen, deze keer niet om te slopen, maar voor wat opruimakties. In de afgelopen weekenden zijn we uiteraard wel hard bezig met klussen in het huis, maar de kans om een een sopje door b.v. de caravan te doen hebben we niet. Dus hiermee wilde m'n ma graag even meehelpen.
Maar uiteraard ging ik met m'n pa ondertussen weer stevig te keer. Het cement was goed hard geworden, dus we konden mooi verder. We hadden de bouwstofzuiger meegenomen, om de gehele ondergrond goed schoon te krijgen. Hier en daar waar nodig was sloopte nog iets verder, en toen konden we beginnen aan het nieuwe hout. Om alles zo goed mogenlijk op elkaar aan te laten sluiten, moest alles precies op maat zijn. En daarbij moesten we ook de juiste materiaalen gebruiken. Zo gebruiken we voor de bovenplaat (welke direct onder het zink komt) watervast multiplex, hierdoor zijn we nog zekerder dat het goed bestand is tegen de elementen. En uiteraard alles lekker dik in de menie.
Na veel passen, meten, zagen, en weer passen, meten en zagen waren alle onderdelen klaar voor montage. We konden de goot in de hoek nog niet volledig dichtmaken, want hiervoor moesten we nog wat speciale maten aan materiaal hebben, maar voor zover mogelijk maken we dit deel af. Dus dat werd alles mooi monteren, en hier en dara wat aanblubberen, en evoila, een prachtige orange goot. Nou is orange niet m'n favoriete kleur aan de buitenkant van m'n huis, maar als onderlaag houdt deze wel alles goed tegen. Het enige wat we nu nog hoeven te doen is het dakbeschot vervangen, maar dit hebben we nu al zo vaak gedaan, dat ik niet verwacht dat dit een probleem hoeft te zijn volgend weekend. En dan kunnen we meteen beginnen met het middelste deel van de goot (waar de dakkapel op rust), en dit kan wel een lastig zijn om iets te vervangen.
Maar, last but nog least, de schoonmaak aktie. M'n ma was overvleitig bezig geweest. Want deze geuren van schoonmaak had 't huis volgens mij nog in geen 10 jaar meer geroken. Uiteraard dank hiervoor namens alle werklieden.