21 December 2003, Afronden van dit deel van de klus

Het was mij al eens eerder opgevallen, dat er in de voorkamer wat water leek te zijn. Eerder dacht ik dat dit kwam van de radiatoren, welke weg waren gehaalt (welke destijd nog vol waren). Echter kwam deze lekkage van de dakkapel aan de voorkant. Dit is uiteraard wel wat minder, maar het hout ziet er nog hard uit, dus met een beetje geluk hoeft er alleen een nieuwe laag betum overheen. En zo niet, zullen we 'm in het geheel moeten vervangen, maar dat zijn zorgen voor later. Als eerste maakte we de achterkamer af. Hier moesten we slecht nog de andere wand kaalslopen. Hierna een klein stukje in de voorste slaapkamer, en om de klus af te maken de kelder op orde krijgen. Einde van het verhaal/dag was allees netjes op orde. Nu nog een paar fototjes voor de site, en we zijn weer rond.
Tijd het maken van de fotos kwamen we nog achter iets leuks, aan de zijkanten van de ramen in de voorkamer zitten nog de gewichten. Het zijn namelijk oudtentieke schuiframen van noors grenen. Nou is wel aan de buitenkant de onderrand verrot, maar at is wel te vervangen. En aangezien ik het huis in oude staat wel terug krijgen, is dit een goed teken. Uiteraard zal er wel het nodige renovatie werk moeten gebeuren om ze were op orde te krijgen.
Sommige van jullie zullen misschien denken "Ha, het is nu kerstvakantie, dus die gast zal wel vet veel aan het klussen zijn", helaas, dan moet ik jullie teleur stellen. Zelf zal ik moeten werken (behalve de gebruikelijke dagen natuurlijk), ver moet m'n pa gewoon werken. En het eerste deel van de vakantie zit een deel van de werklui in Londen, en het andere deel (je raadt 't al), moet er gewoon gewerkt worden. Dus misschien dat ik later die vrije tijd nog wat compenseer. Bovendien was ik al stevig door mijn vrije dagen heen. In ieder geval wordt 't aankomend weekend weer klussen (inderdaad met kerst zelf klus ik niet, dan behoor je ergens anders te zijn).