1 Februari 2004, Een nieuwe maand met beter weer

Het waaide nog redelijk (windkracht 5 a 6), maar het bleef toch droog. M'n maat had gebeld dat hij toch niet zou komen (socio meetings), maar dit maakte voor deze klus niets uit. We wilde de middelste sectie van het dak vervangen, en dit leek ons wel te doen in 1 dag.
Nadat we de geplaatste muurplaat van vorige week hadden gefixeerd in de muur met bouten, verplaatste we de steiger een stukje naar voren. En een krap uurtje later stond ie klaar voor het karwei.
We konden merken dat we al de nodige ervaring hadden in het karwei. Nadat de dakpannen waren veiliggestelt, ging de zaag erin. Dit zat een beetje tegen vanwege de wind. Als je namelijk aan het zagen was, kreeg je al het zaagsel in je ogen (en dat is niet prettig als je lenzen hebt, ondanks dat we veiligheids brillen dragen). Maar ff doorbijten, en we hadden weer een mooi groot gat. Toen we de oude muurplaat verwijderde, zagen we dat de muur eronder er prima uitzag. Er hoefde dus niet gemetselt te worden, we konden meteen verder.
Dus dat werd een nieuwe muurplaat preparen en hier en daar de menie nog aantippen, en klaar was deze. Toen we het dakbeschot gingen opmeten kwamen we er achter dat de eerder geplaatste ligger iets scheef lag. Maar dit maakt niet uit, want deze zetten we gewoon volgend weekend recht. We maken wel het dakbeschot recht, en zetten deze ligt vast met een paar parkers. En de rest ging bijna vanzelf. Tengels vastnagelen, panlaten er over, en de dakpannen konden al weer terug. Nog even wat beschermend zeil er over, en vastnagelen, en de klus zat er weer op.
Het was wel even doorwerken met z'n twee-en, maar het ging verder gesmeerd. Ik ben daarom ook zeer blij dat we toch nog zoveel hebben kunnen bereiken dit weekend. Want eerlijk gezegt had ik er gisteren wel een beetje een hard hoofd in. Dus als het goed is kunnen we volgend weekend het voorste deel aanpakken, en dat zag er redelijk uit als een 'uitdaging'.