1 November 2003, Een drukke dag

Ook deze keer was het niet alleen het weekend dat er toevoegingen werden gedaan aan mijn huis. Op de woensdag voor het weekend zouden de mannen van Delta komen, voor het water. Tussen 8:00 en 8:15 afgesproken, en ergens rond 8:15 kwam de eerste al aan. Hij moest nog even wachten op z'n maat welke iets later zou komen. Hij vond overigens dat het best ver rijden was vanaf Goes, ik hem 'm maar niet verteld van hoe ver ik moest komen. Zelf had ik voorgesteld om, als het kan het water binnen te laten komen in m'n meter kast, maar als dat te lastig zou zijn gewoon in de kelder waar die vroeger ook zat. Voor in de meterkast zou ik mantelbuizen naar buiten moeten brengen, waardoor ik door een lastig stuk fundatie heen moest, en moest het voorplatje worden gesloopt. Dus dat werd toch maar op de oude locatie. Overigens zijn ze altijd wel blij als ze weer in west brabant komen, want ze noemen het ook wel de "zandbak". (en terecht als ze niets anders dan vette klei gewent zijn). Richting 9:00 kwam z'n maat er ook al aan, en begonnen ze met het "goede oude" graaf werk. (met de hand). Maar ondanks dat het wel een stuk sneller gaat als door klei zijn de mannen nog wel even bezig met een lange sleuf te graven. Het scheen dat ze voor de middag klaar zouden zijn met het gedeelte binnen, en aangezien ik in kou stond wortel te schieten, ging ik ondertussen maar ff 'n bakkie doen bij een maat van me. Overigens merkte dat m'n kelder wel goed werkte, daar was het namelijk 10 graden terwijl het buiten rond de 2 a 3 graden lag. Ergens na 12-en kwam ik terug en was de meter netjes aangesloten, en er kwam zelfs water uit. De mannen waren nergens te vinden (waarschijnlijk ergens lunchen), en de geul was nog open. Maar ik kon iig de boel afsluiten. Ik dacht overigens dat ik wel een stukje zeeuws kon verstaan, echter als je ze onder elkaar hoort, bewijst dat al snel het tegendeel.

De Zaterdag zou weer een drukke dag worden. De woensdag ervoor had ik al een groot deel van de inkopen gedaan, echter waren er een paar grote zaken (electra buizen en dakgoten) welke ik terplekke moest halen. Samen met een goede vriendin van me zouden we al het tuinafval naar de millieustraat brengen. Aangezien ik normaal gewent ben dat ze bij een millieustraat wel eens moeilijk kunnen doen, had ik de kar niet al te vol geladen. Echter wees een medebewoner me er op dat je maar 12 keer per jaar kan gaan, en dus goed moest volstampen. Nadat de buur de eerste keer was meegegaan, zouden we de tweede keer zelf gaan, en dus prakte we de gehele tuin in de aanhanger. Na een korte lunch, kwammen de anderen er aan. Zij hadden ondertussen een steiger opgehaalt, welke ik t/m februari kon gebruiken. En aangezien ik ook nog buitenwerk te doen heb, komt dit zeer goed uit. Na de lunch gingen hun de steiger opzetten, terwijl wij de laatste rit voor het afval maakte. Aangezien de aanhangwagen gehuurt was, moest deze snel weer terug. Toen we terugkwamen, stond een groot deel van de steiger al. Met de steiger konden we nu goed bij de goten komen, en hij voelde goed stabiel. (maar dat is een groot voordeel van een gegalvaniseerde steiger). De dag zat er weer op, de schemer kwam weer voorbij. Weer heel veel bereikt deze dag.
Update:
Dezelfde dag kwam ook een collega nog even buurten. Ook hij, net als vele lezers van deze site, was nu wel een geintereseert hoe het nu werklijk er uit zag. Uiteraard, was ook hij wel een beetje onder de indruk. (positief gezien uiteraard :)