18 April 2004, Klote weer

Zo mooi als het weer gisteren was zo slecht was het vandaag. Maar het laatste stukje zat enkelt met een stukje zeil dicht, en dit is wel voldoende voor 1 nachtje als er niet echt veel regen gaat vallen, maar dit kun je niet een hele week volhouden. Dus er zat niets anders op dan de zuidwester op te doen en met lieslaarsen en al het dak op de klauteren.
Maar gelukkig was het af en toe een beetje droog, en was er soms alleen een beetje miezer. Het metsel werk was ondertussen hard genoeg om de klus af te maken, dus het zeil en wat tijdelijk houtwerk kon eraf. Even de muurplaat plaatsen en fixeren. Even het laatste stukje dakbeschot maken, en het latten werk kon erop. En uiteraard als laatste de pannen terug, en wat beschermend zeil over de muurplaat. De muurplaat zit wel in de menie, maar zolang er nog geen dakleer en goot is, is het wel zo prettig om hem toch even netjes af te dekken.
En toen? Nou toen was er tijd voor lunch en lekker slap geouwehoer :)
ow jah, en opdrogen natuurlijk.
Maar nu konden we voorlopig even niks meer doen met buitenwerk. Het hele goot werk kunnen daarom misschien volgend weekend in orde brengen, maar dat zien we wel. Maar er bleef nog wel een andere klus over, opruimen namelijk. Als je namelijk met z'n twee-en bezig bezig alleen op de bovenverdieping, met soms een beetje tijdgebrek, verzamel je een hoop afval. Dus kort gezegd, waren we hier de rest van de middag mee bezig.
En dan? was het wel welletjes, en maakte we er even een wat korter dagje van, we hadden ons immers gisteren al stevig uitgeslooft. En, moet ik zeggen, met een mooi resultaat. Nu hopen dat het langzaam aan ook een beetje droger in het huis gaat worden. :)