16 Mei 2004, Dakkapel - Afmaken

Vandaag konden we dan eindelijk de dakkapel afronden. Voor mij was het de tweede ronde met plamuren en schuren en gronden. Tja en dit is eigenlijk gewoon een saaie herhaling van gisteren. Maar mijn medebouwvakker ging ondertussen wel de afvoer aansluiten. Dit is immer wel handig :)
En toen kon het gaan gebeuren, Het water kon over het dak. Nu hadden we 2 volle emmers water er over gegooit, alleen zagen we nog geen beweging. Dit komt vermoedelijk door de groote oppervlakte. Maar we zagen wel dat als er meer water zou zijn, dat deze zeker afgevoert zou worden. En de rest? Die verdampt wel. Meestal valt er wel meer regen dan 2 emmers :)
Nu dat we aan de zijkant klaar waren kon de steiger naar de voorkant. Want we konden deze truc nu mooi herhalen voor de voorste dakkapel. Alleen deze bestaat al, en wordt alleen verbetert. Ondertussen was mijn pa vrolijk verder gegaan aan het tweede raam aan de voorzijde. En ook deze zat even goed vast, en bracht gelukkig geen nieuwe veranderingen. Nadat al de verf was losgebrand, kon de grond erover. Overigens weten we nu wel wat we moeten doen voor de restauratie van de voorste ramen. Als eerste natuurlijk nieuwe onderdorpels. Verder nieuwe onderstukken aan weerzijden van de kozijnen. Ook deze waren verrot, maar dit kunnen we ook fixen. En hierna komt het onderdeel dubbelglas, want ja dat lijk me toch wel verstandig in een huis tegenwoordig. Alleen dit gaat niet zomaar, omdat anders de ramen niet meer open zouden kunnen (omdat deze dan tegen het bovenste deel aan zouden komen met schuiven), dus waarschijnlijk moeten we de ramen binnenste buiten plaatste waardoor er wel voldoende ruimte over is.