16 November 2003, Gootje inhangen, hangende tuinen van Ossendrecht verwijderen, Hal kaalslopen

Omdat we de vorige dag hadden gezien dat het dak van de garage aan het lekken was (nee!, dat was niet het dak waar iemand doorheen was gevallen), trekte we eerst maar een groot zeil over deze. Want we willen het gereedschap wel graag een beetje droog en roestvrij houden. (of tenminste geduurende de verbouwing) Hierna gingen de twee maten van me mijn gang kaalslopen. Origineel wilde ik dit als toen de container voor stond, echter hadden we er toen geen tijd meer voor. En deze moest toch weg voordat we daar verder konden. Ondertussen hing ik met m'n pa de goot erin. Dit ging als de gesmeerde bliksem. ff pannen erover en klaar. uurtje later stroomde het water het riool in, in plaats van in mijn muren. Ja inderdaad, het regende. Het goot gelukkig niet, dus een warme trui en een regenjas aan. (ik mag dan wel in de IT zitten, maar helemaal van suiker zijn we nog niet geworden).
Voordat de dakgoot aan de andere zijde van de keuken kan worden geplaatst, moest nog steeds de klimop eraf. Plus we wilde weten of we extra spullen nodig hadden voor reparatie. Dus dat werdt de ladders ertegen en snoeien maar. Echter omdat deze klim tussen een halve en hele meter al uitstak aan alle kanten, was het erg lastig om een begin te vinden. Dus dat was zaag in het struikgewas steken, wat blind in het wilde weg wegzagen, en hopen dat de struik minder wordt. Gelukkig werkte deze voledig verantworde methode. Een beginnetje met stronken begon zich te tonen, met wat trek en duwwerk vlogen al snel de stukken klimop alle kanten op. Echter moesten we dit wel voorzichtig doen, want we wilde natuurlijk niet dat je een dak met pannen over je heen krijgt. Op de achtergrond hoorde we de fanfare voorbij komen, Sinterklaas kwam met z'n schimmel tussen z'n benen voorbij. Ik zag dat hij nog een paar illegale zwartwerkers om zich heen had, echter kon ik deze niet motiveren om mee te helpen (helaas, ze leken me we goedkoop :)). Na ongeveer een uurtje snoeien in de regen begon de eerste dakpan zich te vertonen onder het klimop. Gelukkig, er zat nog een dak onder. Om er toch maar goed bij te kunnen komen klom ik toch maar het dak op. Wel heel voorzichting, want de pannen waren spekglad en 1 gewonde per weekend is al boven het quotum. Wat een bijkomend probleem was, is dat de grond bij de buren (wat daar moesten we het weghalen voor de goot) ongeveer een meter lager zit dan aan mij zijde. Hierdoor konden we er niet altijd even ideaal bij.
Ondertussen ging ik maar even inspecteren bij de andere 2 slopers. De gang was al helemaal leeg, en het afval lag al grotendeels netjes op een hoop in de tuin. (klaar voor deportatie naar de millieustraat). Wat me al snel opviel is dat de gang nog hoger was als dat ik dacht, want ook hier hadden ze een verlaagt plafond aangebracht. (c.a. 40 centimeter). Ook na deze sloopactie kwamen er geen groote verassingen bij welke ik niet had verwacht. De muur was bijvoorbeeld wel vochtig, maar ja wat wil je met goten welke in geen 8 jaar zijn leeggemaakt.
Na de lunch gingen we vrolijk verder met de klimop. Uiteindelijk was vrijwel alle klimop er eindelijk vanaf, en was ik een groote composthoop rijker. Maar deze zullen we tzt ook wegbrengen. Om zeker te weten hoe het onder de goot er uit ziet, sloopte we een deel van deze goot af. Het water stroomde er direct uit, want er zat immers altijd een klimop in de weg voor dit water. Maar gelukkig het zag er allemaal goed uit, wat er onder zat. Dus we konden de volgende week de nieuwe goot er rap op monteren. Waar we met deze actie achter zijn gekomen, is dat de klimop waarschijnlijk vanuit die goot naar alle kanten is gaan groeien. Hij had immers water zat, en stond pal op het zuiden. (welke plant wil dat nou niet). Nou ik wilde in ieder geval niet zo'n plant. Ondertussen begon het al donkerder te worden en ruimde we de boel netjes op (bij de buren voornamelijk), en was het tijd om thuis eens lekker te gaan opdrogen. Ik moet zeggen dat we dit weekend weer veel hebben berijkt, ik ben benieuwd hoe het volgend weekend zal verlopen