15 Februari 2004, Mooie afronding

De cement van de 2 rijden stenen was goed uitgehard, de we konden de hoek in orde maken. Nadat we het laatste deel muurplaat hadden geplaatst, en een paar laatste bouten hadden aangebracht, konden de beschermende stutten weg. En waarempel alles blijft nog staan ook. Nu nog de plaat op maat maken, en het geheel dicht timmeren. Nog even de pannen terug plaatsen, en we hebben 1 zijde van het huis afgerond.
Aangezien we vrij slecht bij de goot aan de voorzijde van het huis konden komen, verplaatsten we de steiger naar de voorkant. We verwachten dat we hier ook een hoop reparatie werkzaamheden uit zullen moeten voeren. De huidige constructie met een zinken goot willen we hier behouden. Maar voordat de loodgieter langskomt voor nieuw zink te plaatsen moet de onderlaag wel op orde zijn. m.a.w. restaureren indien nodig.
c.a. 1,5 uur en een lunch verder, konden we de goot van dichtbij aanschouwen. De constructie ziet er redelijk uit, echter verwachten we wel dat we een groot deel hiervan moeten vervangen. Waar we voorzichtig mee willen zijn is het slopen van de ombouw. Dit omdat het erg moeilijk is om dergelijke materialen weer in zijn originele staat terug te krijgen. Dus restauratie zal 'on-the-spot' moeten gebeuren. Maar nu weten we iig welke materialen we hiervoor moeten hebben. Dus dat word volgende week iig weer shoppen.
Ow ja, de achterwand is nu voor 1/3 klaar voor de eerste laag. Dus dat ziek er ook weer puik uit. Ik ben benieuwd hoe de verbouwing volgende week zal verlopen.