12 April 2004, Een stralend pasen

We waren er mooi betijds, de hemel was blauw, en de zon scheen mooi op de plek waar we moesten werken. Het beloofde dus weer een zomers dagje te worden.
Na het nodige sloopwerk, hadden we een mooi groot gat in het dak. Terwijl de medebouwvakker de voorbereidingen deed voor het plaatsen van de nieuwe segmenten, zetten ik de nieuwe ligger vast. Nu dat de ligger op z'n plek zit kan de zaag er nog verder in. En wordt het gat dus nog groter. Dit moet ook wel aangezien de nieuwe muurplaten een dikke 4 meter zijn, en je gat dus ook zo groot.
Uiteraard moest er ook een klein stukje gemetselt worden, je ontkomt er bijna niet aan. Deze keer rond het spant, maar deze stenen hebben dan ook veel te lijden. Ook nog even het deel rond het spant in de menie, en we kunnen weer beginnen met opbouwen.
Dus het was weer plaaten sjouwen, en zagen. Plaatjes plaatsen, latjes er over, en wat pannen sjouwen.
Verder was het dus redelijk standaard. Er was alleen iets waar ik wat minder blij van werd, en dat is de hoek tussen mijn zijmuur en mijn achtergevel. Het ziet er naar uit dat dit enigsinds verzakt is, en gerepareert is. Maar het is zo te zien niet verder verzakt. Maar om hierover een oordeel te vellen, moet ik toch echt wachten totdat we op dat punt bezig zijn. Eerder is het slechts speculeren. Ik was overigens toch nog wel van plan om de muren op meerdere plaatsen te verstevigen met een staalnet met een raap-laag (cement) erover. Maar dat wordt het feest voor de volgende week. Dit pasen is in ieder geval weer geslaagd.